Verbetering energielabel

De rijksoverheid stelt 400 miljoen euro subsidie beschikbaar voor verhuurders om huurwoningen energiezuiniger te maken. Nu (tot einde 2017) is de tijd om hiermee aan de slag te gaan.

De Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) loopt van 1 juli 2014 tot eind 2017 en kan alleen gebruikt worden voor woningen in de gereguleerde huursector.

Het verbeteren en brengen van duurzaamheid en comfort zijn voor ons belangrijke speerpunten. Wij zien het als een dankbare taak om bij te dragen aan duurzame oplossingen, die leiden tot een gezonde toekomst voor uw en onze kinderen.  Dat het leefcomfort daar ook nog beter van wordt, is een mooie bijkomstigheid.

Inmiddels hebben wij voor diverse opdrachtgevers woningen energiezuiniger gemaakt. In samenspraak met hen brengt Temebel de mogelijkheden wat betreft energiebesparende maatregelen voor de woning of een serie woningen in kaart. Op basis daarvan wordt een scenario uitgewerkt.

 

Bewoners betrekken

Het aanbrengen van dakisolatie of isolatieglas zal voor bewoners in vrijwel alle gevallen in meerdere of mindere mate overlast met zich meebrengen. Wij beperken deze overlast tot een minimum door zeer goed te communiceren met zowel u als opdrachtgever als met de bewoners. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is en worden verrassingen tot een minimum beperkt.

Wat ons betreft is in overleg alles mogelijk, dat vergemakkelijkt de situatie in de meeste gevallen aanzienlijk.

 

Waarom samenwerken met ons?

Natuurlijk wilt u behaaglijk wonen én geld besparen op de energierekening. De weg ernaartoe mag echter ook best comfortabel zijn. Een samenwerking met verzekert u van:

  • 80 jaar ervaring
  • één aanspreekpunt voor duurzaam (ver)bouw- en schilderwerk
  • trotse vakmensen die streven naar een perfect eindresultaat
  • duurzaam en veilig werk met oog voor mens en milieu
  • effectieve en efficiënte werkmethodes
  • duurzame materialen zoals FSC- en DuBo gekeurde producten

Grootschalige renovatie en energielabel verbetering

Kwartelstraat Silvolde, opdrachtgever Wonion

Seniorenwoningen aan de Kwartelstraat in Silvolde zijn gerenoveerd. Wonion vroeg de bewoners van deze seniorenwoningen naar de wensen voor hun woning. Het betreft seniorenwoningen met een energielabel van F of G. Met het toepassen van de energetische maatregelen is het energielabel van de woningen met maar liefst 4 energielabelstappen verhoogd.